Soluții speciale


Usile armonice VEKA
, datorita unui design particular si a prezentei deosebite, se recomanda a fi folosite atat pentru a separa spatii in medii neconventionale cat si pentru a realiza divere forme si structuri.

Sistemele VEKA de usi pliant-culisante (tip armonice) satisfac pe deplin toate exigentele, fiind de o eleganta simpla, lipsita de elemente greoaie si avand o eficienta de neegalat.

Versatilitatea extraordinara permite satisfacerea oricaror exigente in materie de constructii.

Punctul forte al usilor tip armonica VEKA il reprezinta rapiditatea instalarii, iar eficienta energetica este de necontestat, etanseitatea lor fiind rezolvata prin garnituri dispuse pe tot conturul usii. Mai mult decat atat, pentru inchiderile de terase se pot realiza sisteme de ferestre armonice (folosind cerceveaua de fereastra pentru deschidere exterioara a sistemului SOFTLINE 70AD).

RULOURI – Pe langa functia lor principala (de umbrire) rulourile exterioare VEKA ofera o gama larga de avantaje  – asigura protectie impotriva zgomotului de afara, creeaza o izolatie termica suplimentara, protejeaza fereastra de intemperii, serveste ca protectie impotriva privirilor curioase si au un rol important in prevenirea efractiilor.

Rulourile VEKA ofera posibilitatea de alegere a luminozitatii in trepte, iar variantele diferite de activare garanteaza usurinta in utilizare.

Rulourile respecta principiul de baza in sensul ca sunt montate numai deasupra ferestrei, ajungand dupa montaj sa faca corp comun cu aceasta. Avantajele acestui sistem constau in faptul ca pentru montarea casetei nu se gaureste profilul, iar aceasta nu obtureaza suprafata vitrata. Mai mult decat atat, caseta de rulou VEKAVARIANT poate fi montata si deasupra unei ferestre construite din aluminiu sau lemn stratificat.

Casetele rulourilor VEKA sunt izolate termic evitandu-se astfel riscul aparitiei mucegaiului in zona superioara a ferestrei. Rulourile VEKA pot fi operate atat manual cat si electric sau prin telecomanda.

OBLOANE – Metoda traditionala de umbrire, obloanele, creeaza un interior confortabil si prietenos, potrivite armonios cu structura fatadelor. Sistemul de obloane exterioare VEKASUN 52 ofera o gama larga de avantaje: protectie impotriva luminii puternice a soarelui sau a vremii nefavorabile, sporeste izolatia termica si fonica a locuintei si protejeaza fereastra de intemperii.

Sistemele de obloane ofera multiple posibilitati de decorare si pot fi montate pe rama ferestrei, pe perete sau pe un cadru perimetral. Obloanele pot fi realizate in varianta cu lamele (fixe sau mobile) sau din placi PVC (sistemul italian Scuro).

Pozitionate in exteriorul ferestrei, obloanele VEKASUN 52 reflecta razele soarelui inainte de a ajunge la fereastra, aerul dintre oblon si fereastra avand un rol izolator. Construite solid, rezistent (sunt intarite la interior cu armatura metalica) protejeaza si impotriva efractiei, fiind o prima bariera inainte de a se ajunge la fereastra.

SISTEME VENTILAȚIE – Mucegaiul la interiorul locuintei apare datorita umezelii si a unei ventilatii defectuoase sau neregulate a incaperii. Schimbul de aer controlat prin sistemul de ventilatie REGEL-airasigura o ventilatie sigura a locuintei. Astfel, se elimina eficient umiditatea si se previne aparitia de noi pete de mucegai.

Sistemul de ventilaţie REGEL-air este consituit din doua module de ventilatie, fiecare de 125 mm latime, ce se monteaza pe partea superioara a tocului ferestrei. Cele doua module nu sunt vizibile nici din interior si nici din exterior. Datorita garniturilor speciale de pe tocul ferestrei si de pe cercevea, aerul proaspat va fi ghidat de jur-imprejurul cercevelei si apoi va fi dirijat in sus, spre tavan. Astfel, la interior, nu apare fenomenul neplacut de curent. Aerul exterior patrunde in interior prin garniturile de admisie ale tocului si este condus catre modulele de ventilatie. Acolo aerul este dozat si trimis mai departe in interior, printr-o garnitura speciala , plasata pe cercevea.

Sistemul de ventilatie prin faltul ferestrei REGEL-air foloseste diferentele de presiune existente intre interiorul si exteriorul unei cladiri, regland in mod pur mecanic alimentarea cu aer proaspat a interioarelor. Reglarea in 2 trepte se face prin intermediul celor 2 module distincte, cu clapete de reglaj de greutati diferite, pentru domenii diferite ale fortei vantului. La viteze mai mari ale vantului din exterior, clapetele se inchid. Daca se reduce presiunea creata de vant, clapetele se deschid, permitand alimentarea cu aer proaspat.

EnglishDeutschRomână